SAM dodelila godišnje nagrade – Majkrosoft najbolji poslodavac u Srbiji – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

SAM dodelila godišnje nagrade – Majkrosoft najbolji poslodavac u Srbiji

Poslovni čovek godine je direktor “Nektara” Mihajlo Janković, odluka je Srpske asocijacije menadžera koja je dodelila osmu po redu SAM gala godišnju nagradu. Najbolji poslodavac je “Majkrosoft”, a prema oceni menadžera, nagrada za primer lične hrabrosti otišla je Mariji Lukić.

Srpska asocijacija menadžera okuplja 450 članova, zapošljava 70.000 radnika. Godišnje obrne 12 milijardi evra. Kao uspeh u godini za nama navode – povezivanje sa sličnim udruženjima u svetu, saradnja na indeksu konkurentnosti sa Svetskim ekonomskim forumom i Svetskom bankom, kao i ulaganje u mlade kadrove.

“Ono što je zaista indikativno poslednjih godina da porodične kompanije koje su ušle u drugu, treću deceniju prepoznaju značaj profesionalizacije vođenja kompanije i da u tom smislu nema uopšte razlike ko je neko, odakle dolazi, nego samo koliko je stručan i koliko je u stanju da prepozna sve izazove koji su u okruženju”, kaže Stanka Pejanović, predsednica Srpske asocijacije menadžera.

Izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Jelena Bulatović ističe da se primećuje veliki napredak u tome što sve više kompanija želi da se pozicionira kao dobar poslodavac.

“Nije toliko sada više bitno da li neka kompanija ostvaruje veliki profit, već kako je doživljena na tržištu, posebno od mladih ljudi – da li je dobar poslodavac”, dodala je Bulatovićeva.

Dobijanju nagrada prisustvovalo je 400 zvanica iz poslovnog i sveta medija ne samo iz Srbije, već i regiona.

RTS

Tags
Back to top button