Pireus banka traži prodaju imovine koju kontroliše crnogorski biznismen Duško Knežević? – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Pireus banka traži prodaju imovine koju kontroliše crnogorski biznismen Duško Knežević?

Londonska filijala grčke Pireus banke obavestila je kompanije “Jadranski sajam”, “Expo invest” i “Expo Budva”, koje kontroliše biznismen koga potražuje Crna Gora, Duško Knežević, da je istekao rok da izmire kredit od osam miliona evra koji je uzet pre gotovo 13 godina, i zatražila da se izvrši namirenje.

To piše u listu nepokretnosti u koji su podgoriče “Vijesti” imale uvid.

Banka je 2. decembra u katastarsku evidenciju Uprave za nekretnine upisala obaveštenje o početku namirenja duga na sajamski kompleks u Budvi, pet sajamskih hala i više od deset hiljada kvadrata zemlje ispred Slovenske plaže.

“Upis obaveštenje o dospelosti i početku namirenja potraživanja po ugovoru o hipoteci od 19. januara 2007, overenog u podgoričkom Osnovnom sudu, kao i Aneksom I od 23. marata 2009, overenog u podgoričkom Osnovnom sudu, Aneksom II od 29. avgusta 2011. i Aneksom II od 13. avgusta 2014”, piše u listu nepokretnosti.

Uvidom u katastarsku evidenciju, banka je upisivala hipoteke, a ugovor iz januara 2007. odnosi se na kredit od osam miliona evra.

Kako piše u Zakonu o hipoteci poverilac, u ovom slučaju banka, je dužan da obavesti u pisanoj formi dužnika da je istekao rok za izvršenje obaveze i da, ukoliko se obaveza ne izvrši u roku od 15 dana od dana upisa obaveštenja, ima nameru da pokrene postupak namirenja u skladu sa ugovorom i zakonom. Zakon propisuje da se obaveštenje o početku namirenja mora upisati kod organa kod koga je hipoteka upisana, a u ovom slučaju je to Uprava za nekretnine.

 

Tags
Back to top button