Naša banka prodaje imovinu vrednu 11 miliona KM – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Naša banka prodaje imovinu vrednu 11 miliona KM

Naša banka oglasila je prodaju pokretne i nepokretne imovine vrednosti 11.151.740 KM. Ova nekadašnja Pavlović International banka imovinu namerava da proda kao jednu celinu, putem javnog nadmetanja koje će se održati 16. decembra u Bijeljini.

Što se tiče pokretne imovine, kako su naveli u Našoj banci, u pitanju je linija za proizvodnju papirnih vreća za prehrambenu i građevinsku industriju, kapaciteta 3.600 vreća na sat.

Od nepokretne imovine, na prodaju je veliki broj parcela u Bijeljini, Brčkom, Pelagićevu, Derventi, Doboju, Brodu, Šamcu, Petrovu i na području drugih opština u Republici Srpskoj.

Pravo učešća na licitaciji imaju fizička i pravna lica, kao i strani državljani.

Učesnici licitacije moraju uplatiti depozit u iznosu od 10 odsto od utvrđene početne cene nekretnine za koju je učesnik zainteresovan za kupovinu, a najkasnije zaključno sa 13.12.2019. godine.

Učesnici licitacije sa odabranom najpovoljnijom ponudom imaće obavezu da izlicitirani iznos uplate do 31. januara naredne godine.

Samo za otkup dokumentacije, u kojoj su sadržani svi dokumenti o navedenim nekretninama, košta 10.000 KM.

Oglas možete pogledati OVDE.

Podsećanja radi, promene u Pavlović banci počele su kada je deo akcija te banke kupio „Batagon International“ u martu ove godine. Nakon što je toj kompaniji propao pokušaj da kupi potraživanja Srpske od FG “Birač”, odustali su od daljeg ulaganja u Pavlović banku.

Nakon toga, akcije banke u julu kupile su firme „Pavgord“ Foča i „Galens“ Novi Sad, te postali vlasnici skoro 60 odsto akcija sa pravom glasa. Oni su odlučili da promijene ime banke u Naša banka.

Izvor: Capital.ba

Tags
Back to top button