Junajted grupa kupuje grčki Forthnet – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Junajted grupa kupuje grčki Forthnet

Junated (United) grupa je saopštila da je postigla dogovor o preuzimanju značajnog manjinskog udela u Forthnetu, uspešnoj grčkoj telekomunikacionoj kompaniji.

U okviru transakcije će Junajted grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operator u jugoistočnoj Evropi, preuzeti sve kreditne obaveze, konvertibilni dug i 36 odsto akcijskog kapitala Forthneta, posle uspešno završenih pregovora sa Nacionalnom bankom Grčke, Alfa (Alpha) bankom, Piraeus bankom i Atika (Attica) bankom, kao prodavcima.

Transakcija, čiji detalji neće biti objavljeni, u procesu je standardnih regulatornih odobrenja, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da posle Vivakoma (Vivacoma) i Tele2 Hrvatska u 2019. godini, ta investicija prestavlja treću veliku transakciju od kada je BC Partners preuzeo Junejted grupu u martu 2019, zahvaljujući čemu će veličina prihoda te grupacije nakon završetka akvizicija premašiti 1,7 milijardi evra.

“Ulazak kompanije na grčko tržište predstavlja još jedan korak u njenoj evropskoj strategiji rasta i dodatno potvrđuju poziciju lidera u industriji u kojoj posluje, od sada u osam zemalja širom regiona”, ističe se u saopštenju.

Forthnet je vodeći provajder usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj. Zapošljava oko 1.000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i više od 40.000 kompanija, prenosi Beta.

“Vidimo veliku priliku u saradnji sa Forthnetom, kako bismo im omogućili dalji rast usluga televizije i ulazak na tržištu mobilne telefonije i sa zadovoljstvom proširujemo naše prisustvo ulaskom na grčko tržište”, rekla je izvršna direktorka Junajted grupe Viktorija Boklag.

Partner u BC Partners i predsednik Junajted grupe Nikos Stathopoulos je ukazao da su “poslovni model, menadžment, tehnologija i regionalno liderstvo Junajted grupe ključni pokretači njenog organskog rasta, koji se dodatno ubrzao sticanjem i integrisanjem jakih lokalnih biznisa.

“Pozicija Forthneta kao dinamičnog domaćeg igrača pruža nam snažno uporište za širenje na rastuće i evoluirajuće grčko tržište koje vidimo kao stratešku lokaciju Junajted grupe”, rekao je on.

Generalni direktor Forthneta, Panos Papadopoulos rekao je da ulazak Juanjted grupe potvrđuje stratešku vrednost Forthneta i daje nove perspektive toj kompaniji.

“Značajan rast tržišta interneta i televizije na kojima smo već aktivni, kao i potencijal usluga mobilne telefonije koju pripremamo da pokrenemo, stvara snažno investiciono okruženje za nas i mogućnost da iskoristimo znanje i iskustvo menadžmenta, mreže i tehnologije Junajted grupe”, rekao je Papadopoulos.

Tags
Back to top button