Sava osiguranje širi poslovanje na hrvatskom tržištu – završen proces preuzimanja dva ERGO društva – Bankar.rs
OSIGURANJESVE VESTI

Sava osiguranje širi poslovanje na hrvatskom tržištu – završen proces preuzimanja dva ERGO društva

Sava osiguranje je 1. decembra 2019. godine u potpunosti preuzelo portfolio društava ERGO osiguranje i ERGO životno osiguranje koji su poslovali u Hrvatskoj. Ovom akvizicijom i već započetim procesom integracije dva ERGO društva, Sava osiguranje, d.d. – filijala Hrvatska, kao deo jednog stabilnog društva, postaje dvostruko veće, sa jačom tržišnom pozicijom.

Sava osiguranje novo je i moderno osiguravajuće društvo nastalo udruživanjem 4 evropska osiguravatelja. Pripadnost Sava osiguravajućoj Grupi, Sava osiguranje čini delom jednu od najvećih finansijskih grupacija u JI Europi, piše tportal.hr.

„Sava osiguranje posvećeno je hrvatskom tržištu i želi da nastavi pružanje kvalitetne usluge svojim osiguranicima i partnerima, a ova akvizicija dva ERGO društva u skladu je sa našom strategijom koja je usmerena na dalji rast na hrvatskom tržištu.“ – istakao je David Kastelic, predsednik Uprave Sava osiguranja.

Preuzimanjem portfolija dva ERGO društva, hrvatska filijala Sava osiguranja širi svoj tržišni udeo, ali i broj zaposlenih po broju prodajnih mesta širom Hrvatske.

Žarko Fatović, budući direktor Sava osiguranja, d.d. – Podružnica Hrvatska, naglasio je sledeće:

„Klijenti ERGO osiguranja i ERGO životnog osiguranja treba da znaju da se samim prenosom portfolija za njih ništa ne menja te da zadržavaju sva prava i osiguravajuću zaštitu koju su ugovorili po svojim polisama osiguranja. Spajanjem naših društava, obogaćujemo ponudu naših usluga i osnažujemo naše prodajne kanale, čime povećavamo dostupnost klijentima kojima će na raspolaganju biti dodatne mogućnosti putem kojih mogu stupiti u kontakt sa nama.“

Sava osiguranje, d.d. – Podružnica Hrvatska posluje u više od 50 prodajnih filijala u celoj Hrvatskoj. Trenutno zapošljava 357 zaposlenih koji su svakodnevno na raspolaganju klijentima kojih u Hrvatskoj ima preko 218 hiljada.

Tags
Back to top button