Pet načina kako da obezbedite dodatno primanje kada odete u penziju – Bankar.rs
LICNE FINANSIJESVE VESTI

Pet načina kako da obezbedite dodatno primanje kada odete u penziju

Sigurno ste bili u prilici da pročitate o tome kako sve države sveta muče muku sa penzionim sistemom, a neretke su prognoze o neodrživosti ovih fondova. Međutim, to je voma malo verovatno i izvesno je da penzije nikada neće biti ukinute.

Automatizacija i robotizacija proizvodnih procesa uticala je da se smanji broj radnika. To je je uticalo i na penzioni sistem, tako što je on dodatno opterećen. Bez obzira na to, penzije su sigurne. Sve države imaju ozbiljan odnos prema ekonomskoj i socijalnoj sigurnosti građana.

Ono o čemu treba da razmišlja svaki odgovoran čovek jeste kako na dodatni način da uveća svoje prihode kada ode u penziju.

Za to ima više načina.

Najzastupljenija varijanta u svetu, godinama unazad bila je oročena štednja u bankama, decenijama jedan od najpouzdanijh načina kako da osigurate svoju budućnost. S padom kamatnih stopa taj interes postao je upitan.

Drugi način su životna osigiranja.

Treći konkretan način jeste da kupite nekretninu, koju ćete izdavati i na taj način ostvarivati mesečne prihode .

To je takođe siguran način da imate u trećem dobu sigurne prihode.

Četvrti način jeste da deo kapitala uložite u kupovinu zlata. Poznato je to da se vrednost zlata u poslednjih 20 godina uvećala 4 puta.

Ako se odlučite za ovu opciju najbolje je da kupujete investiciono zlato – čisto zlato čistoće 999.9.

Na taj način akumuliraćete kapital čija vrednost raste svaki dan. Kada uđete u period takozvane “negativne štednje” , kada su vaši prihodi manji od rashoda , bićete u mogućnosti da povećate svoje prihode unovčavanjem proizvoda investicionog zlata..

Peti način jeste da kupite akcije određene firme i da imate godišnju dividendu srazmernu uloženom kapitalu. Ovaj način je jako dobar pod pretpostavkom da firma u budućnosti dobro posluje i da rezulati budu pozitivni.

Tags
Back to top button