Ova firma plaća više od 1.000 evra za 100 dana sna zaredom – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Ova firma plaća više od 1.000 evra za 100 dana sna zaredom

Gotovo svaki zaposleni širom sveta izneće ove osnovne prigovore na posao koji radi – nije dovoljno plaćen, radi previše i konstantno je neispavan.

Jedan indijski startap ove prigovore će okrenuti naglavačke: nudi platu za spavanje.

“Wakefit “je startup koji se bavi zdravim spavanjem i odmorom, odnosno madracima koji to omogućavaju. Ta kompanija traži početnike koji bi spavali na poslu osam sati, 100 dana zaredom. Za taj “težak” posao biće plaćeni oko 10.000 kuna (oko 1.344 evra). Najbolje je što se sve to odvija kod kuće, ne mora se ni putovati do posla, prenosi Poslovni.hr.

Prema propozicijama, idealni kandidati su oni “koji se osećaju ugodno u okolini koja je sve pre nego užurbana i mogu zamsliti i predložiti strategije s kojima će i oni i ostali članovi njihovog tima zaspati što dublje i spavati što duže”. Ako uspeju da dokažu ljubav za ugodno leškarenje, mirnu okolinu, popodnevni odmor i uopšteno ljubav prema toplom domu, te karakteristike će im se posebno vrednovati.

Osnovni zahtev za dobro obavljanje ovog posla je gotovo fanatična želja i sposobnost da zaspu bilo kada, bilo gde. Od osobe se očekuje još jedno: da voli da provodi vreme u svojoj luckastoj pidžami. Jedan od uslova koji svakako treba zadovoljiti: nema preterivanja s televizijom i serijama, kompjuter za vreme radnog vremena nije dozvoljen. Prednost imaju osobe koje mogu vešto da ignorišu najrazličitije poruke i notifikacije na pametnom telefonu, navodi Poslovni.hr.

Oni koji hrču su isključeni! Cela priča o ovom poslu zapravo se svodi na promatranje obrazaca spavanja na novoj liniji madraca koje je napravio ovaj startap. Ne samo da će posmatrati san, njegovu dubinu i kvalitet pre i posle isprobavanja novog proizvoda, već će ponuditi i savetovanje za one koji imaju problema sa spavanjem.

“Wakefit” je kompanija koja se u Indiji pa i u svetu već proslavila predlogom da se u indijskim kancelarijama urede prostorije za brzi popodnevni odmor, kratko spavanje nakon ručka jer je istraživanje koje su sproveli otkrilo da 86 odsto Indijaca veruje da bi nakon takvog kratkog odmora bili produktivniji.

Tags
Back to top button