Eurobank Bugarska (Postbank) otvorila tri digitalne poslovnice u Sofiji – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Eurobank Bugarska (Postbank) otvorila tri digitalne poslovnice u Sofiji

Eurobank Bugarska (Postbank), saopštila je u utorak da je službeno otvorila tri pilot digitalne kancelarije u Sofiji kao deo svog proširenja nakon uspešnog završetka spajanja sa Piraeus Bank Bulgaria.

Banka namerava da otvori više svojih digitalnih kancelarija nove generacije širom zemlje u roku od jedne do dve godine, rekla je izvršna direktorica Eurobank Bulgaria, Petja Dimitrova, piše portal SeeNews.

Dimitrova nije dala detalje o investiranju u novootvorene kancelarije, jer se razlikuju po veličini, ali je rekla da će ulaganja u sve planirane filijale biti milionska. Banka će se fokusirati na ulaganja u digitalna rešenja i novu tehnologiju na novim lokacijama.

Nove inovativne filijale imaju digitalne zone samoposluživanja i pametne bankomate sa funkcijama depozita. Postbank planira postepeno proširiti mogućnosti koje su dostupne u njenim zonama samoposluživanja, navedeno je u saopštenju za javnost.

Dimitrova je rekla da banka očekuje da nastavi sa širenjem sledeće godine.

Eurobank Bugarska je ranije ovog meseca saopštila da je uspešno okončala operativno spajanje sa svojom jedinicom Piraeus Bank Bulgaria – poslednjom fazom sporazuma koji je od velike važnosti za Eurobank Group i deo je njene strategije za širenje poslovanja na tržištima na kojima se drži vodeća pozicija.

Nakon završetka operativnog spajanja s Piraeus bankom Bugarska, Eurobank Bugarska sada ima proširenu mrežu od preko 200 filijala i drži tržišni udeo od preko 10% u imovini, kreditima i depozitima na bugarskom tržištu, navodi se u saopštenju za javnost.

Tags
Back to top button