Credit Agricole Grupa: Osnovni neto prihod u trećem kvartalu 2019. godine 1.924 miliona evra – Bankar.rs
BANKEDOMAĆE BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Credit Agricole Grupa: Osnovni neto prihod u trećem kvartalu 2019. godine 1.924 miliona evra

U trećem kvartalu 2019. godine, Credit Agricole Grupa je objavila da je ostvarila osnovni neto prihod od 1.924 miliona evra.

Ovo predstavlja povećanje od + 6.0% u odnosu na treći kvartal 2018. godine. U prvih devet meseci 2019. godine osnovni prihod Grupe dostigao je 5.205 miliona evra, što je stabilni rezultat u poređenju sa prvih devet meseci prethodne godine.

Ovakav rezultat postignut je zahvaljujući veoma intenzivnim aktivnostima u svim poslovnim oblastima i primenom Projekta klijent. Rezultati su poboljšani usled snažnog poslovnog zamaha u pogledu kredita, priliva, novih klijenata i stepena opremljenosti klijenata, kao i zbog veće operativne efikasnosti. Ovi rezultati odražavaju važnost i unapređenje strateškog plana Ambicija 2022 koji se zasniva na poslovnom modelu Crédit Agricole univerzalnog bankarstva orijentisanog prema klijentu.

Adekvatnost kapitala Crédit Agricole Grupe (CET1) na kraju septembra iznosi 15,5%, što je povećanje od 0,1%  u poređenju sa krajem juna 2019. godine i 5,8% iznad zahteva regulatora.

Takođe, izdavanjem nepreferencijalnih senior zelenih obveznica (NPS Green bonds) u iznosu od milijadu evra, Crédit Agricole Grupa nastavlja da razvija svoj projekat koji se odnosi na društvo.

Tags
Back to top button