Kompanije za rudarenje bitkoina se udružuju kako bi izgradile najveću rudarsku farmu na svetu u 2020. – Bankar.rs
ANALIZEFOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Kompanije za rudarenje bitkoina se udružuju kako bi izgradile najveću rudarsku farmu na svetu u 2020.

Nemačka kompanija za rudarenje bitkoin (BTC), Northern Bitcoin, je sklopila sporazum o spajanju sa američkim konkurentom Whinstone-om kako bi zajedno izgradili ono što će navodno biti najveća rudarska farma na svetu.

Prema saopštenju za štampu o Northern Bitcoin-u objavljenom 18. novembra, Whinstone već gradi gore spomenuti objekat za koji se očekuje da će imati kapacitet od jednog gigavata na površini od preko 100 hektara u Teksasu. Predmetna rudarska farma navodno će biti najveći data centar u Severnoj Americi, piše Cointelegraph.

Prva faza izgradnje – koja bi trebalo da se završi u prvom tromjesečju 2020. – već će imati kapacitet od 300 megavata. Očekuje se da će izgradnja biti završena u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Prva dva klijenta koja će iskoristiti predstojeći pogon biće navodno dve korporacije kojima se trguje na javnom tržištu, a koji će koristiti značajan deo svog kapaciteta za rudarenje bitkoina. Ipak, nakon njegovog dovršetka, data centar će takođe omogućiti ubrzanje video prikazivanja i aplikacija za veštačku inteligenciju.

Northern Bitcoin je kompanija kojom se trguje na berzi i osnovana je prošle godine i specijalizovana za održivo rudarenje bitkoina. Firma upravlja farmom za rudarenje u Norveškoj koja koristi obnovljive izvore energije.

Ideja o postavljanju najvećeg svetskog postrojenja za rudarenje u SAD je zanimljiva, imajući u vidu da je Kina do sada bila na čelu industrije za rudarenje kriptovaluta i ugostila mnoge vodeće kompanije u industriji, poput Bitmain-a.

Prema nedavnoj analizi, niski troškovi električne energije pored pristupa jeftinom hardveru čine Kinu konkurentnom destinacijom za operacije rudarenja kriptovaluta, uprkos zakonskom okruženju zemlje.

Tags
Back to top button