Dušan Radičević o fokusu MK Grupe: Ključna ulaganja u tri pravca – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Dušan Radičević o fokusu MK Grupe: Ključna ulaganja u tri pravca

“Predsednik MK grupe, Miodrag Kostić je davno shvatio da ceo sistem ne može da se bazira na jednom čoveku”, kaže u intervjuu za “Blic Biznis” Dušan Radičević, finansijski direktor MK Grupe i dodaje da su u fokusu kompanije ulaganja u tri oblasti.

“Rezultati i ambicije MK Grupe su bazirani na sinergiji vrednih, iskusnih i pametnih ljudi. Već 35 godina, vrhunski profesionalci, posvećeni ljudi, predvode razvoj cele grupe i skoro 80 kompanija u njenom sastavu, od kojih su najpoznatije Carnex, Agroglobe, Sunoko, Pik Bečej i druge. Pod okriljem grupe su i AIK Banka i Gorenjska banka, kao i hoteli koji posluju pod dva hotelska brenda Kempinski i Sheraton. Sve kompanije imaju ljude koji ih vode i predane zaposlene. Upravo su ljudi najveća vrednost grupacije, a predsednik MK Grupe, Miodrag Kostić je davno shvatio da ceo sistem ne može da se bazira na jednom čoveku”, rekao je Radičević za Blic Biznis.

Kako je dodao, unapređenju sistema korporativnog upravljanja pomoglo je i strateško partnerstvo sa EBRD, započeto 2013. Ispostavilo se da je to bio pun pogodak.

Tags
Back to top button