Pad indeksa na Vol stritu – rasprodaja u tehnološkom sektoru – Bankar.rs
ANALIZEIZVEŠTAJ SA BERZESVE VESTI

Pad indeksa na Vol stritu – rasprodaja u tehnološkom sektoru

Dau Džons je na samom kraju jučerašnje trgovine izgubio sve svoje dobitke.

Najveći krivac za to bio je tehnološki sektor iz kojeg investitori izlaze i prebacuju se u industrijski i energetski sektor. Nasdaq Composite izgubio je 2,5 odsto pod pritiskom pada Majkrosofta i Epla, piše portal SEEbiz.

Dau Džons je u jednom trenutku skočio više od 300 bodova da bi na kraju trgovine bio u minusu od 0,1 odsto. S&P 500 se spustio 1 procenat.

Ulagači sve više kupuju akcije koje će imati najviše koristi od privrednog oporavka, uključujući energiju, finansije i industriju.

Energetski sektor bio je među najvećim dobitnicima, uključujući Marathon Oil, Occidental Petroleum i Devon Energy. Chevron je porastao za 1,7 odsto. Exxon je takođe bio u plusu.

U međuvremenu, tehnološke deonice bile su na meti prodavaca. Tesla je potonuo više od 6 odsto, Fejsbuk je pao preko 4 odsto, dok je Alfabet oslabio više od 2 procenta nakon lošijih preporuka Citigroupa. Amazon je takođerskliznuo više od 2 odsto. Ark Innovation ETF u vlasništvu Cathie Wood pao je više od 5 odsto, na najniži nivo od novembra.

Izvor: Blic

Tags
Back to top button