Alipej stiže u Srbiju – Bankar.rs
ANALIZEINOVACIJEMobilna placanjaSLIDERSVE VESTI

Alipej stiže u Srbiju

U Srbiji će za nekoliko meseci biti omogućeno plaćanje preko Alipay-a, kineske platforme za plaćanje putem aplikacije na mobilnom telefonu.

Ovo je juče, 6. novembra, najavila premijerka Srbije Ana Brnabić, nakon obilaska kompanije Alibaba u kineskom gradu Hangdžou. Kako navodi, naša zemlja bi se na taj način priključila društvu od milijardu ljudi koji na ovaj način obavljaju kupovinu.

“U toku su razgovori, koje sa srpske strane vodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i oni idu dobro”, rekla je premijerka Ana Brnabić.

“Razgovaraju sa jednom komercijalnom bankom i očekujem da ćemo to brzo završiti. Sledeći korak bi bio logistički centar. Nameravamo da nastavimo razgovore i sa Alibabom, ali i sa drugim kompanijama, da otvore svoje razvojne centre u Srbiji. Ne mogu da kažem da će oni otvoriti razvojni centar, ali mi ćemo dati sve od sebe”, dodala je premijerka Srbije.

Istakla je i da je porez koji se u Srbiji plaća za intelektualnu svojinu samo 3%, što je najpovoljnije u Evropi. Ona je domaćinima, dok su joj pokazivali gde sve postoji predstavništvo i pomenuli da se i sa Srbijom pregovara, kratko rekla – dogovoreno.

Izvor: Novosti

Tags
Back to top button