Povlašćeno poslovanje u 11 slobodnih zona u Dubaiju – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Povlašćeno poslovanje u 11 slobodnih zona u Dubaiju

U Dubaiju je juče potpisan Sporazum kojim se privrednicima iz Srbije otvaraju nova vrata za poslovanje na tržištu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i drugih zemalja Zaliva, Afrike i Indije, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Sporazumom je omogućeno da Privredna komora Srbije privrednicima iz Srbije obezbedi povlašćene uslove za poslovanje u 11 slobodnih zona koje okuplja Savet UAE.

“To podrazumeva ubrzane procedure za otvaranje kompanija, pribavljanje dozvola, carinske i inspekcijske dokumentacije, kao i mogućnost analize tržišta, finansiranja projekata i pronalaženje adekvatnih partnera za njihovu realizaciju”, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Sporazum su potpisali predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i rukovodilac Strateškog komiteta Saveta slobodnih zona Dubaija Džuma el Matruši.

“Ulaskom u slobodne zone Dubaija, o čemu već pregovaraju prve naše kompanije, srpskoj privredi otvara se mogućnost izlaska i na druga tržišta regiona, Afrike i Indije”, izjavio je Čadež.

Kompanije iz UAE Srbiju vide kao svoj poslovni centar u jugoistočnoj Evropi, a zainteresovane su za ulaganja u srpsku ekonomiju, dodaje se u saopštenju.

Delegacija privrednika i predstavnika slobodnih zona Dubaija u Beograd će doputovati u aprilu naredne godine, da bi sa srpskim kompanijama razgovarala o konkretnim poslovnim aranžmanima.

Tags
Back to top button