Profit HSBC-a pao za 18 odsto – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Profit HSBC-a pao za 18 odsto

Profit pre oporezivanja HSBC banke pao je 18 odsto na godišnjem nivou, na 4,8 milijardi dolara u tri meseca zaključno sa septembrom, saopšteno je iz te banke.

Analitičari su predviđali da će dobit HSBC-a pre poreza opasti za 11 procenata na 5,3 milijarde dolara u trećem kvartalu, izveštava Rojters.

Kako se precizira u saopštenju banke, prema prilagođenim podacima, profit pre oporezivanja je smanjen u navedenom tromesečju za 12 odsto na 5,3 milijarde dolara.

Prihodi HSBC-a su u izveštajnom periodu iznosili 13,36 milijardi dolara, što je za tri posto manje u odnosu na isti period prošle godine.

Akcije HSBC-a na berzi u Hong Kongu su potonule nakon saopštenja o poslovnim rezultatima i na trgovanju kasno popodne bile su u minusu za 2,51 odsto.

Iako je sedište banke u Londonu, većinu svog profita ovaj zajmodavac ostvaruje u Aziji, pre svega u Hongkongu. U prvoj polovini ove godine, 51,7 procenata dobiti banke pre oporezivanja realizovano je upravo u toj specijalnoj administrativnoj oblasti Kine.

Izvor: B92

Tags
Back to top button