Upozorenje američkog kongresmena: Kripto bi mogao da “zameni ili ometa dolar” – Bankar.rs
FOREXKRIPTOVALUTESVE VESTI

Upozorenje američkog kongresmena: Kripto bi mogao da “zameni ili ometa dolar”

Kongresmen Sjedinjenih Država koji je rekao da bi ta zemlja trebalo da zabrani kriptovalute vratio se u žižu javnosti osuđivajući fenomen ove nedelje.

Tokom poslednjeg saslušanja o Fejsbukovoj digitalnoj valuti libra, 23. oktobra, Bred Šerman iskoristio je svoju priliku da govori kako bi izneo nove kritike na račun kriptovaluta poput bitkoina (BTC) i njihovih slučajeva navodne upotrebe.

Šerman je dobro poznat kao protivnik bilo kakvog novca koji osporava ulogu američkog dolara kao globalne rezervne valute, a javnosti je skrenuo pažnju prethodnim tvrdnjama iz maja pri ispitivanju izvršnog direktora Fejsbuka Marka Zukerberga.

„Nisam ovde da bih se borio protiv Fejsbuka; Ja sam bio protiv kriptovaluta u vreme kad ste i vi bili protiv kriptovaluta“, rekao je Zukerbergu.

Nastavljajući, činilo se da je Šerman bez obzira na sve verovao da ideja o remetilačkom finansijskom instrumentu može uspeti da oduzme vlast od dolara.

“Kriptovaluta ili ne funkcioniše, a u tom slučaju investitori gube puno novca ili možda postižu svoje ciljeve i premeštaju američki dolar ili se mešaju u američki dolar koji je praktično jedina rezervna valuta na svetu”, rekao je.

Kako je izvestio Cointelegraph, Šerman je dao do znanja da nije simpatizer libre, koju je u julu nazvao “Zuck Buck”, ništa više nego bitkoina ili bilo koje druge kriptovalute.

Njegovi komentari su se poklapali sa dramatičnim padom na bitkoin tržištima, međutim, kada je BTC/USD pao za 8%, dšto nije viđeno od pre objavljivanja Fejsbukove libre u junu 2019. godine.

Šerman je dodao da misli da je dolar loš izbor za kriminalce, suprotstavljajući se različitim nalazima koji su pokazali da je fiat i dalje poželjniji za pranje novca i finansiranje terorizma od bitkoina koji se može pratiti javno.

Tags
Back to top button