Šta nam donosi nacrt Zakona o agencijskom zapošljavanju? – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Šta nam donosi nacrt Zakona o agencijskom zapošljavanju?

Kompanija ManpowerGroup  je 24. oktobra u hotelu Falkenstainer organizovala radni doručak za medije na kom je ukazano šta nam donosi nacrt Zakona o agencijskom zapošljavanju, koje su trendovi u oblasti ljudskih resursa, ali i koje su ključne aktivnosti kompanije ManpowerGroup u 2019.  godini.

Na radnom doručku je najavljen panel “Šta nam donosi nacrt Zakona o agencijskom zapošaljavanju?” koji se održava 4. novembra od 10 do 12h u hotelu Falkenstainer, otvoren za sve zainteresovana lica.

Predstavnici kompanije ManpowerGroup, koja pruža sveobuhvatna rešenja iz oblasti ljudskih resursa, su informisali novinare o ključnim aktivnostima koje je kompanija ManpowerGroup uspešno realizovala tokom 2019. godine, naglasivši da je ManpowerGroup jedina kompanija u ovoj oblasti proglašena od strane Ethisphere Instituta za najetičniju kompaniju na svetu.

„Izrazito nam je zadovoljstvo što možemo da podelimo sa Vama brojne novine u kompaniji ManpowerGroup. Rast na domaćem tržištu, realizacija društveno odgovornih projekata i novi poslovni prostor, su samo neke od važnih aktivnosti u proteklom periodu. Organizacijom edukativih događaja za naše partnere i širu javnost promovišemo dobru praksu i novine u sektoru ljudskih resursa. Naredne aktivnosti kompanije ManpowerGroup će biti usmerene na podršku partnerima u iznalaženju optimalnih rešenja u domenu ljudskih resursa i podršku društveno odgovornih projekata. Organizacijom panela povodom nacrta Zakona o agencijskom zapošljavanju 4. novembra i konferencije na temu „Happiness at work“ 27. novembra, našim partnerima želimo da ukažemo na novine i trendove u oblasti HR-a koje su od velikog uticaja na poslovne procese“, rekao je Marko Miljković, marketing menadžer kompanije ManpowerGroup.

“Zakon o agencijskom zapošljavanju donosi nove institute koji će se reflektovati na poslovno okruženje i ukazuje na potrebu za prilagođavanjem na tržištu rada, kako agencija tako i poslodavaca korisnika. Uređenje ove važne oblasti, koja do sada kod nas nije imala utemeljenje u zakonskoj regulativi, donosi jednak tretman, jednaku zaradu za ustupljene zaposlene u odnosu na zaposlene koji imaju ugovore direktno sa korisnikom usluga. Takođe,  Zakon definiše i kvote koje se odnose na broj ustupljenih zaposlenih putem agencija kod poslodavaca korisnika, kao i vezivanje radnog staža ustupljenih zaposlenih za poslodavca korisnika, a ne za agenciju “, rekao je Srđan Botorić, rukovodilac pravnih poslova u ManpowerGroup.

Prijave za panel o nacrtu Zakona o agencijskom zapošljavanju koji se održava 4. novembra u hotelu Falkenstainter od 10 do 12h možete izvršiti OVDE.

Tags
Back to top button