Najgore greške koje možete napraviti u poslednjem krugu razgovora za posao – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Najgore greške koje možete napraviti u poslednjem krugu razgovora za posao

Čitav proces prolazi dobro. Vaša prijava rezultirala je razgovorom za posao. Dobro se slažete sa potencijalnim kolegama i zahvaljujete im se za njihovo vreme. Prema vašoj proceni razgovor je prošao dobro, ali na kraju svega ste odbijeni. Koje greške izbeći savetuje direktorica HR-a Wolters Kluwer’s Global Platform Organisationa, Džudit Jansens.

„Često vidim dobre kandidate kako se gube u nebitnim detaljima i ne primećuju da gube publiku“ – kaže Džudit Jansens, HR direktorica Wolters Kluwer’s Global Platform Organisation (GPO) sa sedištem u Holandiji.

Naglasak na određenim kvalitetima

Gubljenje u nebitnim detaljima nije jedini problem. Kandidati često žele staviti u fokus jedan detalj njihovog CV-a što može biti dobro, no, mora se tempirati u pravo vreme. Zapitajte se koje je pravo vreme da svom potencijalnom poslodavcu objasnite da imate izvrsne liderske sposobnosti – dok govorite o svojim sposobnostima koje ste stekli ili dok objašnjavate prazninu u vašem CV-u.

Jansens savetuje da kada vam se postavi pitanje, odgovorite na njega. Nemojte samo govoriti ljudima što vi mislite da oni žele čuti. Odgovorite na pitanje, a potom nađite most do teme koju ste želeli istaći.

Nažalost, razgovori ne idu uvek putem koji biste vi želeli. Što učiniti kada poslodavac uoči vaše slabosti?

„Ako do kraja razgovora niste imali priliku naglasiti specifični kvalitet za koji mislite da poslodavac apsolutno mora znati, ono što možete učiniti je da sami napravite mesta za to“- kaže Jansens.

I dodaje: „Sasvim je u redu reći: ono što bih takođe volio podeliti sa vama je…“.

Izvor: Poslovnipuls

Tags
Back to top button