Revolut potvrđuje podršku MasterCard-a za američku ekspanziju – Bankar.rs
INOVACIJESVE VESTI

Revolut potvrđuje podršku MasterCard-a za američku ekspanziju

Aplikacija Revolut za internet bankarstvo prilagođena kriptovalutama planira da se predstavi u Sjedinjenim Državama kasnije ove godine, potvrdila je kompanija.

U saopštenju za medije 22. oktobra, Revolut je naveo da će širenje partnerstva sa MasterCard-om omogućiti da uđe na američko tržište do kraja 2019. godine.

Kompanija Revolut sa sedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu nudi potrošačima i Visa i MasterCard potrošnju od svog predstavljanja 2015. godine.

U 2017. godini počela je s ponudom razmene tri kriptovalute: bitkoin (BTC), iter (ETH) i lajtkoin (LTC). To se kasnije povećalo na pet dodavanjem bitkoin keša (BCH) i XRP.

Za razliku od svog fiat proizvoda, međutim, mehanizam razmene kriptovaluta ne podržava britanski finansijski regulator.

Ostaje nejasno hoće li Revolut lansirati istu podrškom kriptovaluta kao na svom evropskom tržištu. Zajedno sa SAD-om, rukovodioci planiraju da prošire domet usluge na azijsko-pacifičko i južnoameričko tržište.

„Pokretanje u SAD-u će biti velika prekretnica za nas, a mi smo oduševljeni što će Mastercard biti naš partner na tržištu“, komentarisao je osnivač i izvršni direktor Nik Storonski u saopštenju za javnost.

Ranije ovog meseca, Revolut je takođe potvrdio da će Visa biti partner za njegova nova tržišta.

Izvor: Cointelegraph.rs

Tags
Back to top button