Navike Ilona Maska koje ga čine produktivnijim – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Navike Ilona Maska koje ga čine produktivnijim

Elon Musk, CEO Tesle i SpaceX-a, i direktor SolarCity-ja vrlo produktivno provodi svoje vreme uz pomoć ovih pet navika.

  1. Majstor email-a – oslanja se na one oblike komunikacije koji ne zahtevaju trenutne odgovore, poput email-a ili poruka. Izbegavanje telefonskih poziva, kada god je to moguće, omogućava mu da prati svoj raspored. „Jako sam dobar sa email-ovima.”, našalio se Musk i izjavio kako je to njegova glavna kompetencija.

 

  1. Uvek obavlja više stvari odjednom – obavljanje poslova za vreme sastanaka i slanje email-ova dok proverava račune za Muska nije nepoznanica. Kao i slanje različitih tekstova vezanih za posao dok se druži s decom, što možda i nije toliko pohvalno, no za njega se pokazalo uspešno.

 

  1. Dovoljno sna – iako Musk dnevno na poslu provede duže vremena, ipak, da bi bio maksimalno produktivan, šest sati sna za njega je neophodno. Dok mu dve šoljice kafe i nekoliko dijetalnih Coca Cola pomažu u što produktivnijem obavljanju posla preko dana.

 

  1. Namerno je nedostupan – izvan svoj kompanije Musk je u potpunosti nedostupan ljudima.
    Koristi nepoznatu email adresu kako svoje vreme ne bi trošio na razvrstavanje zahteva ili pitch ideja.

 

  1. Optimizuje dnevni rad – Muskov dnevni raspored je veoma specifičan, stvaranjem petominutnih pauza i stalnom optimizacijom rasporeda. „Najbolji mogući savet je konstantno preispitivanje i razmišljanje kako stvari možete napraviti još bolje.” rekao je Musk.

Izvor: Poslovnipuls

Tags
Back to top button