Prodata jedna od najvećih fabrika SFRJ: Procenjena imovina 2,9 milijardi, a kupljena za 1,1 – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Prodata jedna od najvećih fabrika SFRJ: Procenjena imovina 2,9 milijardi, a kupljena za 1,1

Industrija motora Rakovica AD u stečaju prodata je za 1,1 milijardu dinara.

Nekadašnji industrijski gigant SFRJ kupio je konzorcijum koji čine Institut za izgradnju grada i akcionarsko društvo Hempro iz Beograda.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika je 30. septembra organizovala prodaju IMR-a metodom javnog prikupljanja ponuda.

Odbor poverilaca doneo je odluku o prihvatanju ponude 15. oktobra ove godine, prenosi Tanjug.

Vrednost Industrije motora procenjena je na 2,9 milijardi dinara (2. 931.478. 556,72), a prihvaćena je ponuda u visini od 1,1 milijardu dinara (1.100.100.000).

Procenjena vrednost od 2,93 milijarde dinara odnosi se na sedam pogona, magacine, skladišta površine 75.997 kvadratnih metara, i druge objekte.

“U paketu” je i celokupna oprema fabrike za proizvodnju motora, traktora i kabina, alati i zalihe materijala za proizvodnju…

Industrija motora Rakovica, nekadašnji proizvodni gigant upošljavao je više od 7.000 radnika, podseca Tanjug.

IMR je u stečaju od 4. aprila 2017. godine.

Najvažnija imovina IMR-a je poslovni kompleks u beogradskoj opštini Rakovica, gde se u krugu fabrike nalazi 47 objekata, pored ostalog sedam povezanih hala sa 15 objekata i sedam magacina i skladišta na ukupno 75.000 metara kvadratnih.

Imovina IMR-a su i samački hotel i upravna zgrada u Rakovici, ali i izdvojeni proizvodni kompleks u zlatiborskom selu Šljivovica, odnosno kompleks na lokaciji Ljubiš.

Tags
Back to top button