Počivalšek: Mercator neće biti razbijen na više kompanija – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Počivalšek: Mercator neće biti razbijen na više kompanija

Slovenski ministar za ekonomiju Zdravko Počivalšek izjavio je da je od Fortenove grupe i potpredsednika ruske Sberbanke Maksima Poletajeva dobio garanciju da Mercator neće posle uključenja u Fortenovu biti razbijen na više kompanija i da neće doći do finansijskog iscrpljivanja najvećeg slovenskog trgovačkog lanca.

Počivalšek se sastao u Ljubljani i sa predstavnicima konzorcijuma slovenskih dobavljača Mercatora kako bi se razjasnio njihov položaj posle vesti da Fortenova namerava “razbiti” Mercator na više delova, pri čemu bi navodno ljubljanska uprava izgubila kontrolu nad Mercatorovim firmama-kćerkama u Srbiji i BiH, prenosi Tanjug.

“Od Fortenove, Agrokora i Sberbanke očekujem da će u razmerno kratkom roku biti pripremljen predlog sporazuma koji bi zaštitio slovenske dobavljače nakon prenosa Mercatora na Fortenovu”, kazao je novinarima Počivalšek i dodao da su usklađivanja o takvom sporazumu već u toku.

Počivalšek je, prenosi Aljazeera, rekao da je razbijanje Mercatora na više delova za Sloveniju neprihvatljivo i da je dobio garanciju kako će slovenskom trgovačkom lancu i ubuduće biti omogućeni uslovi za razvoj i rast.

Tags
Back to top button