Visa i Mastercard preispituju svoje učešće u Fejsbukovom projektu pokretanja kriptovalute – Bankar.rs
FOREXKOMPANIJEKRIPTOVALUTESVE VESTI

Visa i Mastercard preispituju svoje učešće u Fejsbukovom projektu pokretanja kriptovalute

Visa, Mastercard i grupa finansijskih partnera mogli bi preispitati svoje učešće u Fejsbukovom projektu izdavanja kriptovalute, izvestio je Wall Street Journal, pozivajući se na upućene neimenovane izvore.

Finansijski partneri u projektu, ne žele da se nađu pod lupom regulatora i odbili su zahtev Fejsbuka da javno iskažu podršku “Libri”, piše WSJ.

Direktori Libra Association, udruženja koje bi trebalo da upravlja ovom kriptovalutom, pozvani su u četvrtak na sastanak u Vašington, saznaje list.

Blumberg je takođe izvestio da i PayPal Holdings Inc i Stripe imaju određene rezerve prema formalnom učešću u Fejsbukovom projektu. U kompanijama nisu odmah odgovorili na Rojtersova pitanja da komentarišu te informacije.

U osvrtu na izveštaj WSJ-a, Fejsbukov direktor za “Libru” Dejvid Markus napisao je na Tviteru da mu nije poznato da bilo koja kompanija “nije spremna da javno podrži projekat”.

“Uveravam vas da se jako smireno i sa velikim pouzdanjem bavimo legitimnim bojaznima koje je “Libra” podstakla, sa naglaskom na razgovorima o vrednosti digitalnih valuta”, dodao je Markus.

Rojters je prošle nedelje objavio da bi Fejsbuk mogao odgoditi pokretanje “Libre” kako bi otklonio sumnje regulatora širom sveta.

Društvena mreža planira pokretanje svoje kriptovalute u julu iduće godine u partnerstvu sa drugim članovima Libra Associationa. Regulatori i političari za sada suzdržano reaguju na njena nastojanja da digitalnim valutama osigura mesto u etabliranom finansijskom sistemu. Tako su Francuska i Nemačka već najavile blokadu “Libre” u Evropi, podseća Rojters.

Izvor: Novac.hr

Tags
Back to top button