Radonjić: Stečajna uprava Atlas banke ima pravo da naplaćuje kamate – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Radonjić: Stečajna uprava Atlas banke ima pravo da naplaćuje kamate

Stečajna uprava banke ima pravo da klijentima naplaćuje kamate na dugovanja koja su imali po osnovu kredita, kartica i minusa na tekućem računu, saopštio je stečajni upravnik Atlas banke, Mirko Radonjić.

On je dodao da je to pravo stečajne uprave definisano Zakonom o stečaju i likvidaciji banaka, pišu Vijesti.

„Zakonom su propisane pravne posledice otvaranja stečajnog postupka. Između ostalog, članom 16 propisano je da se danom otvaranja stečaja obrazuje stečajna masa, koja se sastoji od pokretne i nepokretne i materijalne i nematerijalne imovine banaka, svih potraživanja, ugovorenih, intelektualnih i ostalih prava stečenih na osnovu zakona“, objasnio je Radonjić.

On je dodao da je zaključivanjem ugovora o kreditima i drugim plasmanima banka stekla ugovorno pravo da obračunava kamatu na dugovanja klijenata po tim plasmanima

Bankarski ombudsman Halil Kalač ranije je pozvao klijente Atlas banke u stečaju, koji su mu se obratili zbog toga što im stečajna uprava naplaćuje kamate po osnovu kredita, kartica i minusa na tekućem računu, da pokrenu sudski postupak ako misle da su im na taj način povređena prava.

Tags
Back to top button