BNP Paribas preuzima deo poslovanja i oko 1 000 zaposlenih radnika Dojče banke – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

BNP Paribas preuzima deo poslovanja i oko 1 000 zaposlenih radnika Dojče banke

Dogovorom o premeštanju primarnog brokerskog posla Dojče banke na BNP Paribas mogao bi značiti da će do  1.000 zaposlenih biti premešteno iz nemačke u francusku banku, objavio je u danas BNP.

Dve banke su saopštile da su postigle sporazum o glatkom prenosu posla, koji služi hedž fondovima. Dogovor je stub restrukturiranja Dojče banke.

Prema sporazumu, Dojče banka će nastaviti da koristi platformu za globalne primarne finansije i klijente elektronskog kapitala sve dok se klijenti ne presele u BNP, saopštile su banke.

Akcije Dojče banke su u Frankfurtu pale za 3,9%, a BNP u Parizu za 2,5%.

Dojče Bank je saopštila da je u julu postigla preliminarni sporazum sa BNP-om koji pokriva posao, usredsređen pre svega na London i Njujork, u okviru restrukturiranja banke vrednog 7,4 milijarde evra (8,16 milijardi dolara).

Finaliziranje sporazuma značilo bi prekretnicu u restrukturiranju u kojem banka želi otpustiti 18.000 zaposlenih i zatvoriti neke poslovne linije.

BNP očekuje da će ovaj sporazum pomoći da se proširi poslovanje sa institucionalnim klijentima, kao što su alternativni menadžeri imovine ili kvantitativni fondovi, rekla je portparolka BNP-a.

Zatvaranje ugovora očekuje se krajem ove godine.

 

Tags
Back to top button