Vladislav Cvetković novi predsednik Upravnog odbora NALED-a – Bankar.rs
ANALIZESVE VESTI

Vladislav Cvetković novi predsednik Upravnog odbora NALED-a

Vladislav Cvetković, direktor za poslovno savetovanje u kompaniji PricewaterhouseCoopers, novi je predsednik Upravnog odbora NALED-a, odlučeno je nakonstitutivnoj sednici novog saziva.

U naredne četiri godine funkcije potpredsednika obavljaćeizvršna potpredsednica Hisense Gorenje Europe Stanka Pejanović ispred privrede, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić iz reda lokalne samouprave i Tijana Gajić, direktorka Pexim fondacije, kao predstavnica civilnog sektora.

“Želeo bih da zahvalim članovima i kolegama u Upravnom odboru na poverenju koje su mi ukazali izborom na funkciju predsednika NALED-a i dali mandat da zastupam stav više od 300 posvećenih članova iz privrede, akademske zajednice, javnog i civilnog sektora u inicijativama za bolji poslovni ambijent u Srbiji. Upravni odbor na čijem sam čelu će ostati privržen izgradnji poverenja i dijaloga kao pretpostavki za usaglašena reformska rešenja u najboljem interesu našeg društva”, rekao je Vladislav Cvetković, novoizabrani predsednik UO NALED.

Cvetković ima veliko iskustvo u oblastima finansijskog savetovanja, reforme bankarskog sistema i privatizacije. U drugoj polovini 90-ih radio je u kompaniji Deloitte da bi nakon početka tranzicije bio angažovan u Narodnoj banci Srbije i Agenciji za osiguranje depozita, kao savetnik guvernera, vodeći savetnik za privatizaciju banaka i član Saveta NBS. Obavljao je i funkciju direktora Agencije za privatizaciju i, između ostalog, rukovodio projektom najveće privatizacije u Srbiji (Telenorova akvizicija operatera Mobi63). Na Ekonomskom fakultetu u Beogradu izvodio je nastavu na katedri za Poslovne finansije i računovodstvo.

Odlukom članova NALED-a na nedavno održanoj 8. izbornoj skupštini, u radu novog saziva UO učestvovaće i Igor Vukašinović (direktor Apatinske pivare), Svetoslav Atanasov (generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija) i Goran Kovačević (generalni direktor Gomex) iz reda privrede, kao i predstavnici lokalnih samouprava – Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca i Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.

Glavni zadatak novog UO biće strateško usmeravanje organizacije i sprovođenje reformskih prioritetakoje su izabrali članovi NALED-a za period 2021-2025. Najviše glasova zajednica NALED-a dala je reformama u oblasti zaštite životne sredine(prosečna ocena4,6), razvoju eUprave, suzbijanju sive ekonomije i unapređenju zdravstvenog sistema (ocena 4,4). Članstvo je u prioritete svrstalo i jačanje konkuretnosti i podršku preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima (ocena 4,3), unapređenje poreskog sistema (4,2), modernizaciju opštinskih usluga i unapređenje imovinsko-pravnih pitanja i uslova za gradnju (4,1).

Izvršna direktorka Violeta Jovanovićzahvalila je članovima novog Upravnog odbora na spremnosti da se dobrovoljno angažuju u ovoj odgovornoj ulozi, i pokušaju da nadmaše rezultat prethodnog saziva u čijem je mandatu organizacija sprovela 300 aktivnosti i realizovala više od 30 projekata.

“Ulazak Srbije u Top 50 zemalja na Doing business listi, 30 rešenih preporuka Sive knjige za smanjenje birokratije, uvođenje u legalne tokove oko 50.000 sezonaca u poljoprivredi, predvidljivi uslovi poslovanja za više od 100.000 preduzetnika paušalaca, više od 300.000 pozitivno rešenih zahteva za gradnju i milion podnetih zahteva za upis u katastar preko eŠaltera samo su deo rezultata koje smo ostvarili u mandatu prethodnog Upravnog odbora i nastojaćemo da ih u naredne četiri godine i nadmašimo”, dodala je Jovanović.

Izvor: Plus online

Tags
Back to top button