Srpski biznismen Nebojša Šaranović kupio akcije Kraša – Bankar.rs
KOMPANIJESLIDERSVE VESTI

Srpski biznismen Nebojša Šaranović kupio akcije Kraša

Srpski biznismen Nebojša Šaranović, vlasnik kiparske grupacije Kappa Star Limited, kupio je pet odsto akcija kompanije Kraš.

To je potvrđeno iz centrale kompanije Kraš u Hrvatskoj u saopštenju koje su poslali medijima.

“U skladu sa članom 482 Zakona o tržištu kapitala obaveštavamo javnost da smo dana 18.9.2019. obavešteni od deoničara Kappa Star Limited, društvo s ograničenom odgovornošću, iz Nikozije – Kipar od dostizanju i prelasku praga od pet odsto glasačkih prava u Kraš d.o.o. Zagreb”, navodi se u saopštenju, prenosi B92.

On ovo još nije zvanično potvrdio, a iz njegove službe za odnose sa medijima su u njegovom ime za B92 poručili da on “nema komentar”.

Kako su rekli ya B92, Šaranović za sada nema nameru da odgovara na pitanja u vezi s Krašom, niti da daje bilo kakve izjave, te tako nisu uspeli da dobiju odgovore na pitanja da li je istina da je kupio akcije Kraša, a ako jeste o kolikom udelu je reč, zašto se odlučio na ovu kupovinu i kakvi su njegovi planovi u vezi s budućnošću te kompanije.

Prodaja Kraša jedna je od najaktuelnijih tema ovih dana u regionu.

Hrvatski mediji tvrdili su danima da se upravo ovaj biznismen krio iza računa banke preko koje su akcije kupljene.

Kraš je bio jedna od najmoćnijih kompanija u bivšoj SFRJ, a njihovi slatkiši bili su omiljeni u svim njenim republikama. Tako su napravili brend koji je bio simbol kvaliteta u prehrambenoj industriji.

Njihovi čuveni proizvodi su kiki bombone, čokoladice životinjsko carstvo, bajadere, čokolada dorina..

 

Tags
Back to top button