Ambasador Luteroti: Austrija jedan od najvećih investitora u srpsku privredu – Bankar.rs
KOMPANIJEMAKROEKONOMIJASVE VESTI

Ambasador Luteroti: Austrija jedan od najvećih investitora u srpsku privredu

Ambasador Austrije u Srbiji Nikolaus Luteroti je rekao da je Austrija jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, što pokazuje podatak da u Srbiji posluje 400 austrijskih kompanija u kojima radi 18.000 ljudi.

“Ekonomska saradnja između Srbije i Austrije je veoma dobra, spoljnotrgovinska razmena prošle godine iznosila je 1,2 milijarde evra, a podaci u poslednjih šest meseci pokazuju da će se takav trend nastaviti i ove godine“, istakao je Luteroti prilikom obeležavanja prve godišnjice poslovanja u Srbiji austrijske kompanija UnitCargo u sredu u hotelu Falkenštajner..

Generalni direktor kompanije Davor Sertić najavio je da UnitCargo, koji posluje u šest evropskih zemalja i trenutno zapošljava 84 radnika, planira da u naredne tri godine u Srbiji otvori moderan logistički magacin, zaposli do trideset radnika i dostigne promet od deset miliona evra.

“Srpsko tržište ima izuzetan značaj za nas, jer leži u samom srcu transportnog koridora koji se proteže od Skandinavije do grčkih. Verujemo da srpska privreda ima stabilno rastući potencijal i nadamo se da ćemo tom trendu i mi doprineti“, rekao je Sertić.

Kompanija UnitCargo posluje već 15 godina sa ukupnom vrednošću ulaganja od pola miliona evra i do sada je uspešno realizovala više od 20.000 vožnji širom Evrope.

Pored glavnog sedišta u Beču i predstavništva u Novom Sadu, kompanija ima kancelarije i u Slovačkoj (Nove Zamki), Poljskoj (Vratislava i Rešov), Rumuniji (Bukurešt) i Bugarskoj (Sofija).

Izvor: N1

Tags
Back to top button