Platforma za plaćanje “Stripe” uspostavila poslovanje u Sloveniji – Bankar.rs
INOVACIJEKOMPANIJEMobilna placanjaSVE VESTI

Platforma za plaćanje “Stripe” uspostavila poslovanje u Sloveniji

Svetska platforma za plaćanja Stripe, jedna od najbrže rastućih tehnoloških kompanija na svetu, od danas je službeno uspostavljena u Sloveniji.

Platforma omogućuje internet kompanijama da rastu, razvijaju svoj posao na globalnom nivou i primaju novac sa bilo kojeg mesta u svetu, navodi Stripe, prenosi Delo.

Platforma procesuje milione dolara godišnje za milione preduzeća, uključujući start-up preduzeća i velike kompanije poput Guglea, Amazona, Ubera i Shopifyja. Kompanije poput Minimaa i Treo već koriste platformu Stripe u Sloveniji kako bi ponudile svoju robu i usluge kupcima širom sveta.

“Slovenske kompanije već danas mogu započeti primati plaćanja u više od 130 valuta za samo deset minuta. Prvi put platforma Stripe ovim kompanijama pruža pristup njihovoj globalnoj mreži plaćanja. Preduzeća mogu koristiti platformu Stripe za prihvatanje plaćanja kao i za upravljanje računovodstvom, fakturisanjem, isplatama trećim stranama i optimizirati mobilna plaćanja – sve sa jedne centralizovane nadzorne ploče.”

“Korisnici platforme Stripe takođe imaju pristup mobilnim novčanicima poput Apple Paya i Google Paya”, kažu u Stripeu.

Izvor: Indikator.ba

Tags
Back to top button