Kako stvoriti radnu atmosferu u kojoj će svi uživati – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Kako stvoriti radnu atmosferu u kojoj će svi uživati

Kako bi izgledalo da svakog jutra svi srećni i zadovoljni jedva čekaju da dođu na posao? I sve to zbog pozitivne atmosfere i odličnog radnog okruženja. Da li zaista postoji radna atmosfera u kojoj svi uživaju, a ne da je samo tolerišu?

1. Saradnja se dešava svakog dana

Istraživanja pokazuju da sastanci ponekad mogu da budu kontraproduktivni, ali to je zato što takvim sastancima obično nedostaju jasnoća i ciljevi. Zato utvrdite tematske tačke za sam sastanak, držite ih se i budite jasni.

2. Raspored je fleksibilan

Posao neće trpeti ako neko zakasni ili krene ranije sa posla. U redu je da dozvolite ranoraniocima dolazak od 7 ujutru, ili pak drugim ljudima koji su produktivniji kada se razbude, dolazak oko 9 časova.

3. Lideri veruju svojim zaposlenima

Pored obaveznih sastanaka, zaposleni treba da organizuju svoje vreme na poslu onako kako to njima odgovara. Neko razgovara sa klijentima prepodne, čim dođe na posao, a kasnije se posveti radnim zadacima.

4. Dostupne su zdrave grickalice i piće

Imati pun frižider na poslu nije baš česta pojava. To nije ništa komplikovano, a veoma je lepo kada neko brine o svojim zaposlenima. Kada su grickalice zdrave, i posao ide bolje. Mnoge studije pokazuju da su ljudima potrebne regularne užine, i kada se ne najedu slatkiša i brze hrane, nego zdravih namirnica, rade brže i bolje.

5. Proslave su imperativ

Pored regularnih slavlja poput novogodišnjih praznika, rođendana, tim treba da se skupi barem jednom mesečno nakon napornog rada. Povod može biti vrlo zanimljiv. Možete nagraditi radnika meseca, ili zaposlenog koji je najviše puta išao u teretanu. Kada ste poslednji put okupili tim zaposlenih a da to nije bio praznik?

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button