Udruženje poslovnih konsultanata Srbije član međunarodnog udruženja ICMCI – Bankar.rs
SAVETI ZA POSAOSVE VESTI

Udruženje poslovnih konsultanata Srbije član međunarodnog udruženja ICMCI

Udruženje poslovnih konsultanata Srbije (UPKS) saopštilo je da je primljeno u punopravno članstvo Međunarodnog veća udruženja poslovnih konsultanata (ICMCI) pošto su izvršene sve provere kompetentnosti i organizacionih kapaciteta srpskog udruženja.

UPKS je dobilo ekskluzivno ovlašćenje da poslovnim konsultantima u Srbiji izdaje jedini međunarodno priznati brend namenjen individualnim poslovnim savetnicima CMC.

“Prijem u članstvo ICMCI rezultat je dugogodišnjeg zalaganja svih u UPKS u i veliko je priznanje struci u našoj zemlji. Ovaj korak daje mogućnost svim zainteresovanim konsultantima u Srbiji da se kroz treninge, koje će udruženje u narednom periodu organizovati, razvijaju i ovladaju svetski priznatom metodologijom za poslovne konsultante”, kazala je predsednica Upravnog odbora Udruženja poslovnih konsultanata Srbije Aleksandra Hristov.

Kako je objasnila, poslovni konsultanti u Srbiji, članovi Udruženja, sada su u mogućnosti da, kada dokažu najviše kriterijume stručnosti, visoke standarde obrazovanja, kompetentnosti i profesionalizma, polažu ispit i dobiju svetski priznat sertifikat CMC.

“Članovi Udruženja moći će da kroz saradnju sa svojim kolegama u zemlji, ali i inostranstvu da razmenjuju iskustva i znanja koja su neophodna za napredak u ovoj profesiji”, rekla je Hristov.

Član Upravnog odbora UPKS i delegat UPKS u CMC-Global Andrija Gencel istakao je da je veoma značajno što je UPKS postao deo internacionale, jer Mejunarodno veće udruženja poslovnih konsultanata stalno radi na unapređenju standarda poslovnog konsaltinga.

“U cilju održanja i unapređenja postignutih rezultata UPKS će dodatno unaprediti svoj rad. U narednom periodu očekujemo da će konsultanti koji ispunjavaju uslove za članstvo u Udruženju, a koji već rade na našem tržištu, biti zainteresovani i postati i naši članovi. ICMCI zastupa princip ekvivalencije priznanja CMC sertifikata u svim zemljama sveta”, rekao je Gencel.

ICMCI ima sedište u Cirihu a okuplja najistaknutija udruženja poslovnih konsultanata širom sveta sa ciljem podizanja standarda i kriterijuma profesije poslovnog konsaltinga.

Tags
Back to top button