Imenovani novi predsedik i dva člana Uprave Hrvatske poštanske banke – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Imenovani novi predsedik i dva člana Uprave Hrvatske poštanske banke

Savet Hrvatske narodne banke dao je saglasnost za nove članove Uprave Hrvatske poštanske banke na čijem će čelu biti Marko Badurina, a članovi Anto Mihaljević i Ivan Soldo, saopšteno je iz centralne banke.

Nadzorni odbor HPB-a je 8. avgusta doneo odluku o imenovanju nove uprave, a na temelju vladinog zaključka od 1. avgusta kojim je predloženo imenovanje Badurine za predsednika Uprave HPB-a, a Mihaljevića i Solde članovima, na osnovi sprovedenog postupka po objavljenom javnom oglasu. Ministarstvo finansija je, naime, 26. aprila objavilo javni oglas za predsednika i dva člana Uprave HPB-a.

Na čelu HPB-a do sada je bio Tomislav Vujić, koji je na tu dužnost stupio 2014. godine, a mandat mu ističe 10. septembra ove godine. Uz njega, u upravi te banke su do sada bili i Domagoj Karadjole i Mladen Mrvelj.

Inače, prema podacima koje su dosadašnji članovi Uprave HPB-a izneli na konferenciji za novinare krajem jula, ta banka je u prvom polugodištu ove godine ostvarila neto dobit od 123,5 miliona kuna, što je 31 odsto više u odnosu na lani te najbolji rezultat u istoriji te banke.

Novi predsednik Uprave HPB-a Marko Badurina na tu dužnost dolazi sa pozicije savetnika Uprave Sberbanke, bivše Volksbanke.

Anto Mihaljević na mesto člana Uprave HPB-a dolazi iz Kentbanke, a pre toga radio je u Allianzu i Zagrebačkoj banci, dok Ivan Soldo dolazi iz Raiffeisen Bank Internationala.

Izvor: Privredni.hr

Tags
Back to top button