Santander proširuje ponudu Rilplovog rešenja za plaćanja nakon trostrukog uvećanja obima transakcija – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESVE VESTI

Santander proširuje ponudu Rilplovog rešenja za plaćanja nakon trostrukog uvećanja obima transakcija

Španski bankarski gigant, Santander planira da proširi globalno rešenje za plaćanje putem Ripla na Latinsku Ameriku, naveo je portparol kompanije Santander za Cointelegraph 19. avgusta.

Navodeći sve veći obim transakcija, Santander želi da proširi Ripl-ovu xCurrent tehnologiju na brojne latinoameričke zemlje nakon što je u aprilu 2018. prvi uveo tehnologiju u Španiji, Brazilu, Poljskoj i Velikoj Britaniji.

Konkretno, banka namerava da omogući transakcije sa nula naknada iz neodređenih zemalja Latinske Amerike u SAD putem mobilne aplikacije pod nazivom One Pay FX.

Na osnovu Ripl-ove xCurrent tehnologije, One Pay FX je nezavisan od XRP-a i ne treba mu digitalna valuta za rad, objasnio je portparol kompanije Santander agenciji Cointelegraph.

Dodali su:

“XCurrent naplaćuje uslugu. Santander je taj koji ne naplaćuje naknade svojim rešenjem. Santander je uvek koristio xCurrent za One Pay FX, kome za rad ne treba XRP.”

Banka je zabeležila da se obim One Pay FX transakcija utrostručio od januara 2019. do juna, dok je obim zabeležen samo u Španiji porastao za 120%, navodi se u izveštaju agencije Coindesk.

Mada Santander nije otkrio kada očekuje da će započeti sa uvođenjem tehnologije u Latinskoj Americi, banka navodno planira da ponudi One Pay FX rešenje u SAD kako bi američki klijenti mogli da pošalju novac u inostranstvo.

Osim One Pay FX-a, Santander razvija i još jedan međunarodni platni servis nazvan Pago FX, koji će biti dostupan klijentima na globalu koji nisu klijenti banke.

Nedavno, rukovodstvo američke Agencije za penzije i socijalnu zaštitu je navelo Santander-ovo rešenje za One Pay FX kao jedan od primera uspešnih aplikacija za blokčein koji mogu potencijalno da poremete platni sektor.

Izvor: Cointelegraph

Tags
Back to top button