Mali se sastao sa stalnom predstavnicom UNDP u Srbiji – Bankar.rs
MAKROEKONOMIJASVE VESTI

Mali se sastao sa stalnom predstavnicom UNDP u Srbiji

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa stalnom predstavnicom UNDP (United Nations Development Programe) u Srbiji Fransin Pikap, kojoj je čestitao nedavno postavljenje na tu funkciju.

Dvoje sagovornika razgovaralo je o mogućnostima produbljivanja, kako su ocenili, dosadašnje uspešne saradnje. Pojedinačne teme su uključivale razvoj tržišta kapitala, celokupnog poslovnog okruženja, kao i drugih oblasti relevantnih ostvarenju ciljeva Nacionalnog investicionog plana.

Stalna predstavnica UNDP pozdravila je sprovedene reforme i pohvalila odlične ekonomske rezultate koji su postignuti u Srbiji i istakla da će ta organizacija nastaviti da pruža podršku Srbiji u sprovođenju programa koji su, pre svega, usmereni poboljšanju kvaliteta života građana.

Rad UNDP u Srbiji definisan je Nacionalnim programskim dokumentom, i Okvirom razvojnog partnerstva 2016-2020. potpisanim od strane Vlade Republike Srbije i Kancelarije UN u Srbiji, koji su zasnovani na prioritetima Vlade Republike Srbije. UNDP pomaže Srbiji u ispunjenju međunarodnih obaveza i sprovođenju reformi koje proizilaze iz procesa pristupanja Evropskoj uniji.

Tags
Back to top button