Izgradnja srpsko-kineskog industrijskog parka početkom 2020. – Bankar.rs
SLIDERSVE VESTI

Izgradnja srpsko-kineskog industrijskog parka početkom 2020.

Izgradnja Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu trebalo bi da započne početkom sledeće godine, saopšteno je posle sastanka ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića se predstavnicima kompanije “China road and bridge corporation”.

Na sastanku je potvrđeno da sprovođenje radnji neophodnih za početak izgradnje Industrijskog parka teče po planu, saopšteno je iz kabineta ministra posle sastanka na kome je o napretku ovog projekta.

Popović je istakao da je u toku izrada Master plana i da će Industrijski park u Beogradu biti projektovan po uzoru na najbolje i najmodernije industrijske parkove u Kini i svetu.

“Radi se o Industrijskom parku koji će se prostirati na 330 hektara zemljišta kod Pupinovog mosta u Borči, gradiće se u tri faze a ukupna investicija iznosi oko 300 miliona evra”, rekao je on i naveo da se očekuje se da će u parku biti “direktno otvoreno 10.000 novih radnih mesta a indirektno još 15.000”.

Popović je naveo da se radi o visokotehnološkim radnim mestima i “da će Industrijski park u Beogradu biti centar inovacionog razvoja u ovom delu Evrope, sa brojnim inovacionim kompanijama, fakultetima, najmodernijim laboratorijama za istraživanja i razvoj, posebno u oblasti veštačke inteligencije i robotike, u čemu su Kinezi lideri u svetu”.

On je ukazao da će izgradnja ovog parka doprineti da mladi ostaju u Srbiji, kao i da se naša zemlja profiliše kao jedna od najatraktivnijih inovacionih i IT destinacija za inženjere iz inostranstva.

Tags
Back to top button