Cena bitkoina pala ispod 10.000 dolara – Bankar.rs
KRIPTOVALUTESVE VESTI

Cena bitkoina pala ispod 10.000 dolara

Uprkos tome što je cena bitkoina probila nivo od 12.000 dolara nekoliko puta u avgustu, bitkoin (BTC) se sunovratio ispod 10.000 dolara tokom poslednjeg opadajućeg trenda. Najveća kriptovaluta je poslednji put bila na nivou ispod 10.000 dolara 31. jula.

Nešto ranije ovog meseca, stručnjaci su bili optimistični u pogledu nastavka uzlaznog trenda bitkoina, navodeći geopolitičke napetosti – naročito tekući trgovinski rat SAD i Kine – kao razlog za svoj verovatno trajni uspeh. Generalni direktor Galaxy Digital-a Majk Novogratc je prokomentarisao 5. avgusta ovu mogućnost, rekavši:“Sa juanom preko 7.0, rat na deviznom tržištu, nestabilnost u Hongkongu i počecima odliva kapitala, $BTC rast bi moga da bude značajan.”

Suosnivač kompanije za istraživanje tržišta DataTrek Research Nikolas Kolas je nedavno rekao da su investitori u Hongkongu i Argentini koristili kriptovalutu kao sigurno utočište. Forbsov saradnik i bivši izvršni direktor Dojč banke Piter Tilčier je napisao nedavno u članku da je bitkoin vodeći pokazatelj skrivenih geopolitičkih napetosti.

Izgleda da su kripto investitori sada podeljeni u tri glavne grupe vezano za predviđanje cena bitkoina. Najpesimističnija grupa smatra da će se bitkoin povući na 8.500 do 7.500 dolara, dok umereni veruju da će se konsolidovati između 9.000 i 12.000 dolara pre nego što se nagrada prepolovi u 2020. godini.

Optimisti ostaju neupotrebljeni zbog nedavnih kretanja cena i ostaju sigurni da će bitkoin dostići svoj godišnji maksimum i nastaviti na gore. Podaci o korelaciji sa teterom (USDT) sugerišu da će on dostići 20.000 dolara za oko mesec dana.

U vreme pisanja vesti, bitkoin se trguje na nivou od 10.048 dolara, što je pad od 5,81% na dnevnom nivou i gotovo 16% na nedeljnom, pokazuju podaci kompanije Coin360.

Izvor: Cointelegraph

Tags
Back to top button