Započnite novo poglavlje vaše karijere! TOP 10 zemalja za novi početak – Bankar.rs
LICNE FINANSIJE

Započnite novo poglavlje vaše karijere! TOP 10 zemalja za novi početak

Ako želite da vašoj karijeri dodate malo avanturističkog duha, tražite nove mogućnosti ili vam je očajnički potrebna promena, možda je vreme da napravite veliki korak.

Mislimo na vrlo ozbiljan korak, jer možda treba da spakujete kofere i preselite se daleko od mesta gde ste sada. Možete da odlučite hoćete li da se upustite u ovu avanturu ili ćete dopustiti da rutina odredi tok vaše karijere, pa i života?

Ako se premišljate dok čitate ovo, imamo nekoliko destinacija koje treba da razmotrite. Na sajtu HSBC je objavljena lista od 33 zemlje po kategorijama i kriterijumima: kako mesto može pomoći da ostvarite vaše ambicije, kakva je situacija što se tiče prijateljstva i mogućnosti za formiranje porodice.

Ako iskombinujete ovo, dobili ste vrlo raznoliku kulturu od top 10 zemalja:

1. Švajcarska
2. Singapur
3. Kanada
4. Španija
5. Novi Zeland
6. Australija
7. Turska
8. Nemačka
9. Ujedinjeni Arapski Emirati
10. Vijetnam

Švajcarska verovatno nikome nije iznenađenje. Jedna je od onih evropskih zemalja koja je na svim listama „kraljica“. Visok kvalitet života, potencijal velike zarade i dobar sistem obrazovanja svakako su pomogli da zauzme prvo mesto.

U slučaju da se pitate šta je sa drugim „jakim“ zemljama: SAD na 23. mestu, Kina na 26. mestu, Francuska je zauzela 17. mesto, a Velika Britanija 27. mesto, dok je Japan na 32. mestu. Indija je na 18. mestu, iznad Švedske koja je na 20. mestu, što je vrlo začuđujuće.

Recimo da stagnirate u karijeri, Expats portal piše da se u Hong Kongu mogu poboljšati stvari ili u SAD-u (2. mesto po ovom kriterijumu).

Zemlja u kojoj najlakše možete da započnete novi život je Turska. Šokantno, zar ne?

Za veći uspeh u karijeri i ulazak u preduzetničke vode preporučuju se i Argentina i Čile.

Izvor: BIZLife

Tags
Back to top button