Kompanija P&O Port Dubai uložiće oko 29 miliona evra u luku Novi Sad – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Kompanija P&O Port Dubai uložiće oko 29 miliona evra u luku Novi Sad

Kompanija P&O Port Dubai, koja je u maju kupila Luku Novi Sad za osam miliona evra, uložiće u to lučko preduzeće oko 29 miliona evra, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i dodala da novi vlasnik prvo uložiti u otvaranje terminala za međunarodni putnički saobraćaj.

Ugovor je potpisan danas, tako da Port Dubai, koja je, kako kaže Brnabić, ozbiljna kompanija, počinje s investiranjem.

“Za Novosađane i Vojvođane je važno da taj ugovor predviđa obavljanje lučke delatnosti u teretnoj luci, ali i terminal međunarodnog putničkog saobraćaja što će biti prva investicija”, rekla je Brnabić u intervjuu za RTV Vojvodinu i dodala da to znači otvaranje Novog Sada i Vojvodine na jedan drugi način.

Upitana kako joj danas izgleda Novi Sad u odnosu na pre dve-tri godine, Brnabić je rekla da taj grad na najbolji način oslikava sve potencijale Srbije i istakla da će Novi Sad biti jedan od 10 centara izvrsnosti u naprednim tehnologijama koje formira EU, a da će u Novom Sadu to biti Institu Biosens kao evropaski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi.

“U saradnji sa EU uložićemo 28 miliona evra u izgradnju najmodernije zgrade Instituta BioSens, a 14 miliona biće izdvojeno iz budžeta Srbije”, kazala je Brnabić.

Ona je podsetila i da je Novi Sad doneo Srbiji dve prestižne titule – Omladinske prestonice Evrope 2019. i Evropske prestonice kulture 2021.

Izvor: Novosti

Tags
Back to top button