Tošiba prijavila rast operativnog profita – Desetostruko veći u odnosu na prošlu godinu – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTIUncategorized

Tošiba prijavila rast operativnog profita – Desetostruko veći u odnosu na prošlu godinu

Japanska kompanija Tošiba prijavila je desetostruki rast operativnog profita u prvom fiskalnom kvartalu, zahvaljujući implementaciji mera za smanjenje troškova.

Operativna dobit elektronske kompanije je u periodu april-jun dostigla 7,8 milijardi jena (73,49 miliona dolara), u odnosu na 730 miliona jena iz istog perioda prošle godine, navodi se u saopštenju Tošibe, a prenosi agencija Rojters.

To je, ipak, nešto niža dobit u odnosu na prosečnu prognozu troje analitičara koje je anketirao Refinitiv, a koji su predvidjali profit od 11,63 milijarde jena.

Tošiba je, takođe, zadržala svoju godišnju prognozu profita na 140 milijardi jena, u skladu sa ciljem koji je kompanija postavila u svom petogodišnjem planu.

Japanski konglomerat je, kako navodi Rojters, konsolidovao svoje fabrike, ukinuo jedan broj radnih mesta, pobošljao način nabavke da bi nadoknadio otuđjenje svog preduzeća za proizvodnju čipova, koje je prošle godine prodao kako bi “zakrpio rupu” u bilansu od više milijardi dolara, nastalu usled kolapsa njegove nuklearne jedinice u SAD-u.

 

 

Tags
Back to top button