CarGo na Forbsovoj listi – srpska aplikacija u prvih deset na svetu ​ – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

CarGo na Forbsovoj listi – srpska aplikacija u prvih deset na svetu ​

Aplikacija CarGo našla se na Forbsovoj listi „deset svetskih kompanija koje menjaju industriju iz korena“ uz ocenu da se „CarGo nalazi tačno na vrhu među sličnim kompanijama“.

Na Forbsovoj listi predstavljeno je deset kompanija koje su uz pomoć tehnologije transformisale tradicionalne industrije, kao što su transport, građevina, zapošljavanje, investiranje i još mnogo drugih. Forbs je preporučio da „treba pratiti“ šta radi ovih deset kompanija jer razvijaju tehnologije budućnosti.

Vuk Guberinić, direktor IT kompanije CarGo Technologies, koja je razvila aplikaciju CarGo, navodi da je ovo svetsko priznanje velika stvar za aplikaciju, domaće inženjere koji su je napravili, ali i za celu zemlju.

„Kada smo pre četiri godine počeli sa razvojem, iskreno nismo ni sanjali o ovakvom uspehu i ovom velikom priznanju. Ponosan sam i želim da se zahvalim svim našim inženjerima, članovima tima, svima koji su naš podržavali i kritikom usmeravali. Ali na prvom mestu – želim da se zahvalim ljudima. Oni su srce našeg softvera, oni su naša pokretačka snaga i motiv da nastavimo dalje. Ovo jeste emotivan momenat za sve nas u timu, ali činjenica da smo se našli rame uz rame sa najinovativnijim kompanijama u celom svetu velika je stvar za Srbiju“, izjavio je Guberinić.

Kako kaže, sam Forbs navodi da je ovo godina „najbrže trke ikada za širenje horizonta tehnološkog napretka“.

„U vreme najbrže trke, nama su nažalost često vezane noge. Sigurno bismo mogli brže da nemamo brojne prepreke, ali one su nas ojačale i teraju nas da budemo još bolji za sve ljude. Ovo rangiranje Forbsa zalog je za budućnost, veliki zadatak i obaveza da ostanemo ono što od samog početka jesmo – deo svake porodice. Iako ponekad pokleknemo, jasno je da nema stajanja i odustajanja. Forbs nam je dao snage za to na čemu im neizmerno hvala“, rekao je direktor kompanije CarGo Technologies.

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo, koje ovu aplikaciju eksluzivno koristi u Srbiji za inovativnu pomoć na putu svojim članovima, kaže da priznanje ohrabruje nastavak saradnje sa kompanijom CarGo Technologies na razvoju drugih usluga za članove udruženja.

„Ponosan sam na naše članove. Čestitam i njima i kompaniji CarGo Technologies. Oni su ponos Srbije“, kaže Vučić.

Forbs primećuje da je u 2019. godini CarGo postao profitabilan startap koji je svoj uspeh gradio kroz godine bez ikakve institucionalne investicije. Pored toga, ocenjuje da se CarGo nalazi tačno na vrhu među sličnim pružaocima usluga zbog procene troškova, ocena i efikasne usluge.

Prestižni Forbs dodaje i da je namera kompanije CarGo Technologies da napravi svoj ekostistem uključujući tu i aplikaciju za plaćanje – svojevrsni digitalni novčanik za novo doba.

Tags
Back to top button