S&P potvrdio odličan rejting Vienna Insurance Group – Bankar.rs
OSIGURANJESVE VESTI

S&P potvrdio odličan rejting Vienna Insurance Group

Međunarodna bonitetna agencija Standard & Poors (S&P) potvrdila je 30. jula rejting A + sa stabilnim izgledima za bečku osiguravajuću grupu Vienna Insurance Group (VIG), navodi se u saopštenju.

S&P je zasnovao svoju pozitivnu ocenu na širokom portfelju proizvoda kompanije i zvučnoj diverzifikaciji premija u kompanijama Grupe, te vodstvu na tržištu u Austriji i Srednjoj i Istočnoj Evropi. Strategija više robnih marki, višekanalna distribucija te široka raznolikost geografskih i poslovnih linija odigrali su ulogu u oceni. U poređenju s a konkurencijom na tržištu, S&P je istakao konstantno pozitivne operativne performanse VIG-a.

S&P je potvrdio da Vienna Insurance Group poseduje “udoban kapitalni buffer” na nivou AAA. Rejting agencija očekuje da ta pozicija ostane nepromenjena. S&P je takođe naglasio snažnu adekvatnost kapitala VIG-a sa vrlo čvrstim odnosom regulatorne solventnosti od 239 odsto.

Stabilni izgledi zasnivaju se na vodećoj tržišnoj poziciji osiguravajuće grupe u Austriji i većini zemalja Srednje i Istočne Evrope, kao i na očekivanjima da će zarade, obzirom na organski i vanjski rast, kao i isplatu dividendi, nastaviti podržavati vrlo jaku adekvatnost kapitala kompanije.

Vienna Insurance Group na teritoriji Srbije posluje preko svoje filijale Wiener Städtische Srbija.

Tags
Back to top button