Epl spreman za lansiranje svoje kreditne kartice – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIINOVACIJEKOMPANIJEMobilna placanjaPlatne karticeSVE VESTI

Epl spreman za lansiranje svoje kreditne kartice

Epl je otvorio web stranicu na kojoj je najavio izdanje svoje titanijumske Apple Card, razvijene u saradnji sa Goldman Saksom.

Prvi put predstavljena u martu, Epl je obećao da će tokom leta lansirati u SAD-u novu karticu koja je ugrađena u Epl novčanik aplikaciju na Ajfonima.

Nova web stranica kaže: “Skoro smo ovdje. Možete se prijaviti za Apple Card u aplikaciji Wallet app na svom iPhoneu ako ste primili pozivnicu e-poštom za pregled Apple Card Preview”.

Korisnici se mogu za nekoliko minuta prijaviti za karticu u aplikaciji Wallet app i početi je upotrebljavati sa uslugom Apple Pay u trgovinama, aplikacijama i online. Nema godišnjih, kasnih, međunarodnih ili prekobrojnih naknada, dok su kamate “među najnižim u industriji”, tvrdi Epl.

Machine learning i Apple Maps koriste se za označavanje transakcija sa imenima i lokacijama trgovaca, a kupovine se automatski zbrajaju i organiziraju prema kategorijama označenim bojama. Korisnici takođe dobivaju izveštaje sedmičnih i mesečnih troškova.

Svaka je kupovina autorizovana sa Face ID-om ili Touch ID-om i jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom koji generiše Mastercard.

Fizička plastika je također uklanjena sa reljefnog broja kartice kao način za poboljšanje sigurnosti u slučaju da je kupac izgubi.

Izvor: Indikator.ba

Tags
Back to top button