Apple Pay usluga dostupna klijentima PBZ-a, korisnicima Visa Inspire kartice – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKEINOVACIJESVE VESTI

Apple Pay usluga dostupna klijentima PBZ-a, korisnicima Visa Inspire kartice

Privredna banka Zagreb (PBZ) od danas svojim klijentima, korisnicima Visa Inspire debitne kartice donosi uslugu Apple Pay, koja mobilna plaćanja pretvara u jednostavan, siguran i privatan način plaćanja koji je brz i praktičan.

Sigurnost i privatnost u središtu su usluge Apple Pay. Kada putem usluge Apple Pay koristite kreditnu ili debitnu karticu, stvarni brojevi kartica ne čuvaju se na uređaju niti na Apple uređajima. Umjesto toga, dodeljuje se jedinstveni broj računa uređaja koji je tokenizovan i sigurno sačuvan na modulu Secure Element na vašem uređaju. Svaka transakcija je autorizovana jednokratnim jedinstvenim dinamičkim sigurnosnim kodom.

Apple Pay je vrlo lako postaviti, a korisnici će nastaviti ostvarivati sve pogodnosti koje im nude kreditne i debitne kartice. Za kupovinu u trgovinama, Apple Pay radi na iPhone SE, iPhone 6 i novijim modelima te Apple Watch uređaju. Online trgovina, u aplikacijama i na web stranicama koje prihvataju Apple Pay, jednostavna je pomoću dodira Touch ID-a, dvostrukim klikom bočne tipke i pogledom na iPhone X za potvrdu identiteta putem Face ID-a. Sa uslugom Apple Pay nema potrebe za ispunjavanjem drugih obrazaca računa ili ponovnim upisivanjem podataka o dostavi i naplati.

Kada plaćate robu i usluge u aplikacijama ili pretraživaču Safari, Apple Pay radi na uređajima iPhone 6 i novijim modelima, iPhone SE, iPad Pro, iPad (5. generacija), iPad Air 2 i iPad mini 3 i novijim verzijama. Možete koristiti i Apple Pay u Safariju na bilo kojem Mac računaru uvedenom u ili nakon 2012. sa sistemom macOS Sierra i potvrditi plaćanje s iPhonom 6 ili novijim ili Apple Watch uređajem, ili Touch ID-om na novom MacBook Pro.

Tags
Back to top button