Manfred Herpolšajmer: 17 godina bio direktor banke a danas jutjuber – Bankar.rs
LICNE FINANSIJESVE VESTI

Manfred Herpolšajmer: 17 godina bio direktor banke a danas jutjuber

Manfred Herpolšajmer, 65-godišnji bivši izvršni direktor nemačke banke Šparkase Leverkuzen, pokrenuo je sopstveni Jutjub (YouTube) kanal u kom objašnjava finansije mlađoj publici.

Kako piše Blumberg, Herpolšajmerov cilj je da prostim, razumljivim jezikom objašnjava osobama mlađim od 30 godina stvari kao što su zajmovi.

„Ideja se razvila iz razgovora sa mladima. Tražili su videe koji objašnjavaju biznis i finansije jezikom koji je razumljiv i nije komplikovan”, rekao je Herpolšajmer, koji je bio direktor banke 17 godina do penzionisanja u 2016. godini.

On je dodao da uživa u tome da deli svoja iskustva, iako je rad na njegovom Jutjub kanalu „maltene postao posao sa punim radnim vremenom”.

Manfred je napravio improvizovani studio u podrumu svoje kuće, gde snima video klipove svake nedelje, a cilj mu je da objavi jedan snimak sedmično.

Do sada je objavio pet videa, a svi su na nemačkom jeziku. Herpolšajmer kaže da mu nije cilj da zaradi od svog Jutjub kanala, ali da „neće odbiti sponzore ako se pojave”.

Prva tri videa koja je emitovao, u prve dve sedmice od kako je napravio kanal, pogledana su oko 2.500 puta.

Izvor: Novaekonomija

Tags
Back to top button