Bezos unovčio akcije Amazona vredne skoro dve milijarde dolara – Bankar.rs
KOMPANIJESVE VESTI

Bezos unovčio akcije Amazona vredne skoro dve milijarde dolara

Džef Bezos je unovčio akcije Amazona u vrednosti od 1, 8 milijardi dolara, što može da bude najveća rasprodaja akcija ikada.

Prema podacima Komisije za hartije od vrijednosti, Bezos je u poslednja tri dana jula izlistao 965, 612 akcija, u vrednosti od oko 1.900 dolara po akciji.

To znači da je najbogatiji čovek na svetu upravo povećao svoje novčane zalihe za više od 1,8 milijardi dolara. Bezos je sada “težak” 117 milijardi dolara, prema Blumbergovom indeksu milijardera.

Forbs ocenjuje da bi ta prodaja mogla da bude Bezosova najveća prodaja u dolarima otkako je osnovao Amazon 1994. godine i internet trgovca na malo pretvorio u kompaniju od skoro tri biliona dolara.

Najbogatiji čovjek na svetu je u aprilu najavio da će prodavati milijardu dolara vredne akcije svake godine, kako bi finansirao Blue Origin LLC-a, raketnu kompaniju koja se bavi pronalaskom rešenja kako poslati ljude u svemir.

Podsetimo, Bezos je već to i radio čime je objavio ozbiljnost svojih namera.

– Jedini način na koji vidim ovaj finansijski resurs je pretvaranje mojih dobitaka iz Amazona u svemirska putovanja – rekao je nedavno.

Tags
Back to top button