Alianz u drugom kvartalu 2019. ostvario neto dobit od 2,1 milijarde evra – Bankar.rs
KOMPANIJEOSIGURANJESVE VESTI

Alianz u drugom kvartalu 2019. ostvario neto dobit od 2,1 milijarde evra

Nemački osiguravajuća kompanija, Allianz, u drugom tromesečju 2019. godine je ostvarila neto dobit od 2,1 milijarde evra, što je za 13,1 odsto više u poređenju sa istim razdobljem prošle godine, pokazuje njihov finansijski izveštaj.

Operativna dobit u istom razdoblju je porasla za 5,4 odsto, na 3,2 milijarde evra. Ukupni prihodi uvećani su za 6,1 odsto, na 33,2 milijarde evra.

Rast dobiti najvećim delom se pripisuje jednokratnom profitu ostvarenom u američkom ogranku za poslovanje sa životnim i zdravstvenim osiguranjem. U drugom tromesečju prošle godine dobit je bila pogođena negativnim efektom povezanim sa prodajom poslovanja sa životnim osiguranjima u Tajvanu.

Izvršni direktor Oliver Bäte izrazio je zadovoljstvo dobrim poslovnim rezultatima te su u kompaniji potvrđene zacrtane projekcije za poslovnu 2019. godinu.

“Naši rezultati poslovanja za prvo polugodište 2019. godine potvrđuju da je Allianz na putu da ostvari zacrtane rezultate za celu godinu”.

Taj njemački osiguravatelj i upravitelj imovinom potvrdio je tako procenu za 2019. godinu o zacrtanoj operativnoj dobiti u rasponu od 11 do 12 milijardi evra, nakon što je u prvom polugodištu ove godine ostvarena u ukupnom iznosu od 6,1 milijardi evra.

Tags
Back to top button