Nova banka: Dobit u prvom polugodištu 2019. godine od sedam miliona KM – Bankar.rs
BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Nova banka: Dobit u prvom polugodištu 2019. godine od sedam miliona KM

U prvoj polovini 2019. godine Nova banka a.d. Banja Luka sačuvala je i dodatno osnažila poziciju vodeće banke u Republici Srpskoj i jednu od vodećih pozicija u Bosni i Hercegovini.

Banka je ostvarila neto dobit od sedam miliona KM, što je 13 posto više u odnosu na isti period prethodne godine.

Aktiva banke takođe beleži rast od tri posto i sada iznosi 2.033 miliona KM. Krediti i depoziti beleže rast od po tri posto, a stopa regulatornog kapitala Nove banke na datum 30. jun 2019. godine iznosi 15 posto.

Predsednik Uprave Nove banke Srđan Kondić smatra da ovakvi rezultati pokazuju da je ojačano poverenje građana i korporativnih klijenata u Novu banku, kao lidera na bankarskom tržištu Republike Srpske i jedne od najvećih banaka u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Nove banke.

“Svi ključni pokazatelji koji su ostvareni su iznad plana i veći su nego prošle godine u istom periodu. Dobre rezultate smo postigli trudom i predanim zalaganjem naših zaposlenih, inteziviranjem tržišnog prisustva, kao i racionalizacijom troškova poslovanja. Ovaj poslovni rezultat pokazuje da Nova banka poseduje veliki potencijal za dalji rast, kako na bankarskom tržištu Republike Srpske, tako i na bankarskom tržištu Bosne i Hercegovine. Istovremeno, rezultati daju motiv, ali i nameću obavezu da se i u narednom periodu odgovorno posluje, te dodatno unapredi usluga prema klijentima”, istakao je Kondić.

Banka u narednom periodu, kako saopštavaju iz te finansijske institucije, planira dodatno povećati dostupnost svojih proizvoda i usluga klijentima, putem otvaranja novih poslovnica kao i putem razvoja digitalnih kanala distribucije, prvenstveno nove savremene mobilne aplikacije te novih multifunkcionalnih bankomata, na kojima će klijenti moći na lakši i jeftiniji način da obavljaju svoje transakcije, bez čekanja u redovima.

Nova banka ove godine obeležava 20 godina postojanja i rada. Banka svoje poslovanje obavlja putem 64 poslovnice i zapošljava 704 radnika.

Izvor: Biznis.ba / FENA

Tags
Back to top button