Raiffeisen banka prva u BiH omogućava plaćanja beskontaktnom narukvicom – Bankar.rs
BANKARSKI PROIZVODIBANKEINOSTRANE BANKEINOVACIJEMobilna placanjaSVE VESTI

Raiffeisen banka prva u BiH omogućava plaćanja beskontaktnom narukvicom

“Statistike u svetu pokazuju da sve veći broj ljudi želi koristiti različite mogućnosti plaćanja na način koji im najviše odgovara po principu – prisloni i plati. Uspeh beskontaktnog plaćanja je stvorio potražnju za još većom praktičnošću a klijenti rado prihvataju unapređenja koje donose nove metode plaćanja. Raiffeisen je prva banka u BiH koja je povezala račun svog klijenta s mini karticom u narukvici, te tako omogućila plaćanje na beskontaktnim uređajima širom sveta na brži i sigurniji način”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da nova tehnološka rešenja daju potencijal za proširenje iskustva klijenata na novi nivo jer je zaista lako napraviti samo jedan pokret rukom.

Beskontaktna narukvica je silikonska, antialergena narukvica modernog dizajna u koju je umetnuta mini platna kartica koja je sredstvo plaćanja. Mini kartica je dodatna kartica u manjem formatu i izdaje se uz osnovnu karticu po jednom kartičnom računu. Poseban benefit za klijente je da je ovaj novi proizvod dostupan bez naknade do kraja ove godine.

“Naša nova usluga predstavlja idealno rešenje za ljude koji su uvek u pokretu. Klijenti ne moraju nositi svoj novčanik i telefon a i dalje mogu kupovati na svim mestima na kojima se prihvata beskontaktno plaćanje. Plaćanje je sada jednostavnije bilo da ste na godišnjem odmoru, zabavljate se, rekreirate ili čak čekate u redu s rukama punim namirnica. Vrši se za svega nekoliko trenutaka, a dovoljno je prisloniti narukvicu na bilo koji beskontaktni POS uređaj u zemlji ili inostranstvu”, istakao je g. Dobnigg.

Raiffeisen beskontaktne kartice ispunjavaju identične sigurnosne standarde kao i ostala platna sredstva Banke. Rizik od gubitka umanjuje to što je narukvica uvek sa korisnikom, a dodatnu sigurnost predstavlja činjenica da je za kupovine u iznosu većem od 30 KM potreban unos PIN-a. Klijenti za dodatnu karticu u mini formi mogu aplicirati popunjavanjem zahteva koji mogu pronaći na web stranici Raiffeisen banke, a gde je dostupno i više informacija o ovom novom načinu plaćanja.

Izvor: Indikator.ba

Tags
Back to top button