Direktor Danske banke traži da mu zaposleni šalju predloge kako da upravlja bankom – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESVE VESTI

Direktor Danske banke traži da mu zaposleni šalju predloge kako da upravlja bankom

Novi generalni direktor Danske banke, koja je u krizi od kad je prošle godine otkriveno da je učestvovala u pranju 230 milijardi evra, pozvao je zaposlene da ga direktno kontaktiraju sa predlozima za vođenje firme.

Ta banka je kritikovana od strane danskih regulatornih tela, koja tvrde da je netransparentnost doprinela tome da se Danska banka nađe u skandalu, a novo rukovodstvo kaže da pokušava da se izbori sa tim problemom.

„Pokušavamo da budemo koliko je transparentni koliko je najviše moguće. Želim da svako u banci ima mogućnost da slobodno govori ako veruju da stvari mogu da se poboljšaju”, rekao je direktor Kris Vogelsang, javlja Blumberg.

Vogelsang je imenovan za generalnog direktora u maju ove godine, kako bi pomogao banci da se oporavi od skandala vezanog za poslovanje njene podružnice u Estoniji između 2007. i 2015. godine.

Prošle godine je otkriveno da je banka omogućila pranje 230 milijardi evra u svojoj estonskoj ispostavi brojnim klijentima.

Kao rezultat skandala, akcije Danske banke opale su za 60 odsto, što znači da je njena tržišna vrednost opala za oko 20 milijardi američkih dolara.

Vogelsang sada kaže da je strateško opredeljenje Danske banke da se širi u Norveškoj i Švedskoj „dobro”, i da zaposleni i akcionari treba da slobodno dele svoje mišljenje sa njim.

„Dobre banke imaju kulturu stalnog poboljšavanja … Ali ne možete promeniti kulturu preko noći”, rekao je on.

Izvor: Novaekonomij

Tags
Back to top button