Izvršni direktor UniCredit banke: Otpuštanja radnika samo uz penzionisanje – Bankar.rs
BANKEEVROPSKE BANKEINOSTRANE BANKESLIDERSVE VESTI

Izvršni direktor UniCredit banke: Otpuštanja radnika samo uz penzionisanje

Glasine medija da UniCredit banka, razmišlja o rezanju 10.000 radnih mesta u sklopu novog poslovnog plana podstaklo je zabrinutost među zaposlenima milanske banke.

Izvršni direktor Jean Pierre Mustier napisao je u pismu osoblju da ništa nije odlučeno u smislu smanjenja broja radnih mesta.

Svako prilagođavanje Unicreditovoj radnoj snazi ​​”treba da se provodi kroz rešenja za prevremeno penzionisanje i, kao i uvek, na društveno odgovoran način i u dogovoru sa predstavnicima zaposlenih”, komentarisao je Mustier.

Izvršni direktor je zahvalio zaposlenima na zajedničkoj predanosti u sprovođenju plana “Transform 2019”.

“Znam da smo mnogo tražili u poslednje tri godine, a Vaša neumorna predanost Unicreditu i potpora Transformu 2019 bila je vredna u tome da smo postali jača i bolja banka: uspešna panevropska banka”, naveo je Mustier u svojoj izjavi.

Lando Sileoni, šef Federacije sindikata FABI, izrazio je zabrinutost. Ako se glasine potvrde, broj ukinutih poslova pod vođstvom Mustiera povećaće se na 24.700 osoba od 2016. godine. To odgovara 29 odsto radne snage.

Planom restrukturiranja 2016.-2019. već je predviđeno smanjenje broja zaposlenih za oko 14.700 osoba.

Riccardo Colombani, čelnik sindikalne unije First Cisl, govorio je o “kratkovidoj” strategiji UniCredita koja nastoji smanjiti troškove otpuštanjem osoblja. Protiv ove strategije, istakao je, mora se boriti po svaku cenu.

Prema podacima sindikata Unicredit je 2013. godine imao 140.000 zaposlenih, a trenutno ih ima 86.000.

Izvor: Indikator.ba
Tags
Back to top button